Tuesday, 1 May 2012

Lelaki adalah makhluk yang complicated

Da lama da aku tak tulis entry ni. Malam ni aku nak tulis pasal lelaki. Ya makhluk Allah yang bernama lelaki. Aku rasa lelaki ni makhluk yang simple. Tapi tak. Lelaki adalah makhluk Allah yang complex. Bukan perempuan yang complicated tapi lelaki. Lelaki selalu cakap yang perempuan ni leceh la, apa la tapi kalau lelaki tak mulakan tak jadi benda ni. Then one of the reason because they are ego. Yes, EGO. Ini yang menyebabkan cakap konon-konon nya cakap perempuan ni complicated lah, leceh la, apa la. Hahhhh!!! Bontot kau! 


Then lelaki ni selalu kalau awek takde depan mata mula la mata tu nak mencari perempuan lain. Mula la tu kan. Konon sunyi la apa la. Kamon la, kalau perempuan buat macam tu kau cakap perempuan tu melayan la apa la. Kan? Sebab ada budak ofis aku ni. Awek dia baru dapat kerja kerajaan, so kene kerja kat Johor. Dia kat Selayang sini. Pastu boleh cakap nak kene cari awek lain. Hello!! Awek kau tu baru je seminggu g Johor kau da nak cari lain?? Please la. Kalau awek kau buat camtu camne? Aku jawab senang je. 

"Kau ingat balik time susah kau, dia yang banyak support kau, kau nak cari lain pulak? Ingat ada perempuan camtu lagi??"

Terus terdiam. Kau ingat kau hot stuff boleh la nak dapat mana-mana perempuan kau nak? Boleh, cikaro ye kau boleh dapat kt clubbing. Tapi untuk teman kau sama-sama susah, just go to hell. 

Then ada lelaki yang terlalu ego. Even die yang salah and takde reason nak marah, but just because of their ego, damn!! Aku pun tak faham da. 

Pastu ade lelaki yang ntah. Aku pun tak tak tahu la yang jenis ni. Kalau kau rasa kau da tak sayang, atau pun rasa taknak serius ngan perempuan tu, just leave her. Don't waste her time and your time. Jangan nak permainkan perasaan perempuan. Well, what goes around comes around. 


Aku pun tak tahu apa aku nak merepek ni. Tapi apa yang penting sebenarnya aku nak cakap yang please la lelaki, kalau anda rasa anda lelaki jangan la rasa anda tu simple dan wanita tu complex. Anda yang menyebab kan wanita menjadi complex.

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete