Tuesday, 22 March 2011

Aku pon tak faham sebenarnya~~

Okay.Hari ahad hari tu dok lepak ngan membe sekola rendah aku which is budak lelaki la. Dua orang. Then banyak la diorang dok cerita pasal kenangan masa sekolah rendah dulu yang banyak boleh dikatakan kalau ingat balik memang akan gelak la. Aku tau korang pon sama kan?Haha. Then cerita punye cerita budak2 ni masok pulak cerita pasal awek masing2.Membe aku sorang ni si A ni baru putus ngan awek die. Kesian jugak la aku dengar sebab awek die tinggalkan die sebab lelaki lain tu ade kereta. Which is membe aku si A ni ade moto LC je. Beb, LC tu!! best wooo....laju tu. Die cerita la yang die sanggup la dari Muar pegi ke Putrajaya sana malam hari pulak tu dok pujuk awek die. Tanye kenapa nak clash. Boleh plak awek die cakap selama ni kawan aku si A ni tak pernah mintak couple.Woi!! Abes selama ni yang sampai setahun lebih ko dok bersayang2 tu ape bende?? Kalau bukan couple ape? Gile!! Sebab kereta je ko tinggalkan kawan aku si A tu??tak faham...tak faham....Kawan aku si A ni pikir cmni je... Bf baru die dok same2 keje hotel. Hotel??ape lagi kan? ish2. Tapi aku taknak pikir yang buruk2. Mungkin sebab jauh aku rasa punca utama. 

Then ade lagi sorang ni. Aku bagitau tadi dua orang kan? Yang si R pulak. Die ni aku tak tau la.Asyik dok tukar awek. Haha. Orang pon kalau cakap name die memang orang x kenal. Tapi kalau cakap .....playboy (ooops name dirahsiakan ye...hehe) memang orang kenal..haha. Aku tak cakap ea orang yang cakap. Banyak yang die cerita kat aku tapi aku nak share satu cerita ni. Dia ade la nak usha sorang budak ni. Budak sekola. Umur baru 16. Tingkatan 4. Budak tu boleh tanya "Abang pakai moto ke kereta? ". Kawan aku jawab, "kereta." Pastu budak tu tanya lagi, "kereta ape abang pakai?". Kawan aku jawab, "wira.". Budak tu boleh jawab cmni. "Wira?takpe la bang". Terus blah. Kawan aku si R ni terpinga2. Haaaa??? Pakai wira pon budak tu taknak. Abes nak pakai kereta ape? BMW? Mini Cooper baru nak? Mak aih!! gile laaaa....aku tak faham....aku tak faham.....

Si dia takde kereta pon. Kalau die balik sini die bawak kereta mak die je. Wei, aku jumpe die jalan nek train je kot. Ape de hal. Janji nak makan sume nak jalan sume ade duit. Ape ko ingat pakai kereta besa sume ade duit ke?? Pakai kereta besa yang mude2 tu sume duit mak bapak diorang la gile!! Kalau pakai duit diorang pon hutang mesti banyak keliling pinggang. Korang nak harap je pakai kereta besa tapi poket kosong? Duit untuk bayar duit kereta ngan minyak je.Da tu ko nak mintak ape2 da tak dapat. Mengong!! Bak kate abang aku la kan 'Bia kereta buruk janji poket tebal'. Haaa....ada faham???

nak kereta ni~~


just saying :sayang berdasarkan harta atau paras rupa atau hati??




2 comments:

  1. hai lynn...
    ko nak kereta tu eh??nnti aku belikan 14..hehehehe:P

    ReplyDelete